Giresun Belediyesi tarafında Haziran ayında başlatılan ve genç, yaşlı herkese kitap okumayı sevdirmeyi amaçlayan “Benim Şehrim Okuyor” kampanyası dolayısıyla, 26 Kasım 2019 Salı günü Üniversitemizde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Güre Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi önünde yer alan amfi tiyatroda gerçekleşen etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Genel Sekreter Ahmet Tevfik Korkmaz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik öncesinde kısa bir açıklama yapan Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, Şehrin yazarlarıyla yaptıkları bir toplantının ardından kitap okuma etkinliği fikrinin ortaya çıktığını belirterek, bu kampanya ile her kesimden ve her yaş gurubundan insanı kitap okumaya teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kış aylarında etkinliği, Zeytinlik Mahallesinde bulunan “Giresun Mekan”da 17:30-18:30 arasında devam ettireceklerini ifade eden Sayın Demirel, isteyen herkesin etkinliğe katılabileceğini söyledi. Bazı ilçe belediyelerinin de katıldığı kitap okuma etkinliği kapsamında bir kitap fuarı da düzenlemeyi düşündüklerini belirten Abdurrahman Demirel, okuma alışkanlıklarının sokaklara yayıldıktan sonra sokak kütüphanelerinin oluşacağını söyledi.