Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, birim ziyaretleri kapsamında 05 Mart 2019 Salı günü Alucra ve Şebinkarahisar İlçelerini, 06 Mart 2019 Çarşamba günü de Yabancı Diller Yüksekokulunu ziyaret ederek buralarda incelemelerde bulundu.

Sabah saatlerinde Alucra’ya gelen Rektörümüz ve beraberindeki heyet ilk olarak, Kaymakamlık Makamında Alucra Kaymakamı Aydın Göçer ve Belediye Başkanı Asım Kaymakçı ile bir araya geldiler.

Alucra ziyareti daha önce yapmayı planladıklarını fakat bazı aksaklıklar nedeniyle bu güne ertelemek zorunda kaldıklarını dile getiren Rektörümüz, “Amacımız, ilçelerimizi yerinde ziyaret ederek okullarımızın isteklerine hakim olmak, okulların genel durumunu ve o ilçe ile olan ilişkilerini yerinde görmek” dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Kaymakam Aydın Göçer ve Belediye Başkanı Asım Kaymakçı, bu görüşmelerin ikili ilişkileri geliştirdiğini ve ilçeye katkı sağladığını belirterek, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a ve beraberindeki heyete teşekkür ettiler.

Daha sonra Alucra MYO’na gelen Rektörümüz, ilk olarak MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fikret Uslucan ile görüştü. Görüşmenin ardından akademik ve idari personel ile toplantı salonunda bir araya gelen Prof. Dr. Cevdet Coşkun, çalışanların talep ve önerilerini dinledi.

Gelen tüm talepleri dikkatle ele alacaklarını söyleyen ve yüksekokuldaki iş barışının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Prof. Dr. Coşkun, var olan ufak tefek sorunların giderilmesi içinde çalışma başlatacaklarını ifade etti.
Konuşmasının devamında GRÜ’nün URAP sıralamasında 41 basamak yükseldiğini açıklayarak, yükselişin gelecek yıllarda da devam etmesini temenni eden Rektörümüz, daha sonra Bulancak’ta Teknopark’ın, Tirebolu’da da TV Stüdyosunun açıldığını belirterek bunların GRÜ’nün yükselişini de hızlandıracağını söyledi.

Alucra ziyaretinin ardından Şebinkarahisar’a geçen Üniversitemiz heyeti, ilk olarak Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı ile makamında görüştü. Ziyarette, ilçe ve üniversite iş birliğinin önemine dikkat çeken Rektörümüz, bu birlikteliklerin ilçenin gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yılancı da üniversite ile işbirliğine her zaman açık olduğunu ve bunun Şebinkarahisar için de büyük önem taşıdığının bilincinde olduklarını belirtti.

Daha sonra Şebinkarahisar Kaymakamı Taner Tengir’i makamında ziyaret eden Rektörümüz ve beraberindeki heyet, ilçedeki yüksekokullar ile diğer kurumlar arasında yapılabilecek işbirlikleri hakkında fikir alış-verişinde bulundular.

Protokol ziyaretlerinin ardından Şebinkarahisar Yerleşkesine geçen Üniversitemiz heyeti, önce öğrencilerle daha sonra da Şebinkarahisar Feyzi Kıraç UBYO ile Şebinkarahisar Teknik ve Sosyal Bilimler MYO çalışanlarıyla bir araya geldiler.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda Müdür Doç. Dr. Selçuk Takır ile görüştükten sonra akademik ve idari personel ile bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Üniversitemizin daha iyi yerlere gelmesi için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, çalışanların talep ve önerilerini dinledi.

Daha sonra Şebinkarahisar Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokullarının akademik ve idari kadroları ile görüşen Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve Üniversitemiz heyeti, çalışanların talep ve önerilerini dinlediler.

Günün son ziyaretini burada gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Cevdet Coşkun, birimlerde üstesinden gelinemeyecek büyük sıkıntıların olmadığını ve diğer problemleri de en kısa sürede gidermeye çalışacaklarını belirtti. Ziyaretler kapsamında ufuk açıcı talep ve önerilerin olduğunu belirten Rektörümüz, akademik ve idari kadroların uyum içinde çalışıyor olmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Toplantı sonunda söz alan Şebinkarahisar Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Soylu ve Şebinkarahisar Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Adem Güller, ziyaretlerinden ötürü Rektörümüz ve Üniversite yönetimine teşekkür ettiler.

Toplantıdan sonra Üniversitemiz heyeti, Şebinkarahisar Üniversitesini Kurma, Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri ile bir araya gelerek çeşitli konularda fikir alış-verişinde bulundular.

Birim ziyaretlerinin son ayağını oluşturan Yabancı Diller Yüksekokulunu 06 Mart 2019 Çarşamba günü ziyaret eden Üniversitemiz heyeti, Doç. Dr. Yusuf Şahin ve çalışanlarla toplantı salonunda bir araya geldi. Akademik ve idari personelin talep ve önerilerini dinleyen Rektörümüz ve beraberindeki heyet, Yabancı Diller Yüksekokulunun ve UZEM’in daha aktif çalışması için atılacak adımlar hakkında fikir alış-verişinde bulundular.

Ziyaretlerde Rektörümüze, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Soylu, Prof. Dr. Mustafa Cin, Rektör Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çakmak, Dr. Öğr. Üyesi Oktay Karaman ile Genel Sekreteri Ahmet Tevfik Korkmaz eşlik ettiler.