Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  Başkanlığının uhdesinde, Kastamonu Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN’ın da katılımıyla, 02 Aralık 2022 Cuma günü gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın başkanlığında, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Muhammet Adak, İhtisas üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcılarının katılımıyla düzenlenen program, ev sahibi Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi TOPAL’ın açış konuşmasıyla başladı.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programına değinerek, bu program kapsamındaki üniversitelerin önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Program kapsamındaki 22 üniversitenin toplam üniversite sayısının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturduğuna dikkati çeken Prof. Dr. ÖZVAR, "Bölgesel kalkınma odaklı üniversitelerimizin toplam yüz yüze öğrenci sayısı, 2006 sonrası kurulan 60 devlet üniversitemizin toplam yüz yüze öğrenci sayısının yüzde 45'i, toplam öğretim üyesi sayısı ise 2006 sonrası kurulan devlet üniversitelerimizin toplam öğretim üyesi sayısının yüzde 39'u kadardır. Bu şekilde bölgesel kalkınma odaklı üniversitelerimiz, eğitim öğretim açısından önemli bir yükü üstlenmiş görülmektedir" dedi.

Bölgesel kalkınma üniversitelerinin ihtisaslaştıkları alanlarda lisansüstü programlara öncelik vermelerini isteyen Sayın ÖZVAR, bölgesel kalkınma üniversitelerinin, hem bölgesel hem de ulusal ihtiyaçları dikkate alarak ülkenin geleceğine her geçen gün daha fazla katkı sunacağına canı gönülden inandığını dile getirdi.

Tüm gün süren program, genel değerlendirme toplantısının ardından sona erdi.