Bulancak UBYO’da 12 Ekim 2022 Çarşamba günü Saat 15.00’de Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından organize edilen dış paydaş buluşması etkinliği gerçekleştirildi,

Etkinliğe konuşmacı olarak Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Çakırmelikoğlu Maden Suyu İşletmesi Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan ÇAKIRMELİKOĞLU katıldı.

ÇAKIRMELİKOĞLU, “Dünden Bugüne Freşa: Bir Girişimcilik Hikayesi” başlıklı sunum yaptı. Yapılan sunumda;

1997 yılında Giresun'un İnişdibi beldesinde kurulan ve aile şirketi olan Çakırmelikoğlu Maden Suyu İşletmeleri’nin köklü değerlerini günümüz dinamiklerine entegre ederek sektörel büyümesini gerçekleştirmeye devam ettiği, Türkiye’de ilk doğal meyve aromalı maden suyu üretimini gerçekleştiren kuruluşlardan olan Çakırmelikoğlu Maden Suyu İşletmeleri’nin, dünyada soğuk olarak yüzeye çıkan ender maden suyu kaynağına sahip olduğu, işletmenin İnişdibi fabrikasının; 3300 m2’lik kapalı bir alanda kurulu olduğu ve 70.000 şişe/saat dolum kapasitesiyle üretim yaptığı, 2007 yılında büyük metropollere daha da yakın olmak amacıyla Bursa'nın İnegöl-Kurşunlu beldesinde açılan yeni fabrikanın ise; 20.000 m2’lik kapalı alana ve çevre düzenlenmesine sahip olacak şekilde tamamlandığı, Bursa’da Uludağ’ın eteklerinde kurulan Kurşunlu Fabrikası’nın, 200.000 şişe/saatlik üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en yeni ve modern tesislerinden olduğu, koruma alanı oluşturmak için, kaynak çevresinde 90 dönüm alan satın alındığı konularında şirkete ait bilgiler verildi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetleri hakkında ve Giresun Ekonomisi’nin kalkınma süreçleri hususunda da bilgiler veren ÇAKIRMELİKOĞLU, etkinliğe yoğun ilgi gösteren öğrencilerimizin sorularını cevapladı.

Etkinliğin son bölümünde ise Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Oktay Karaman, katılımlarından dolayı Hasan ÇAKIRMELİKOĞLU’na teşekkür ederek, bir plaket takdim etti.