Giresun Üniversitesi Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü tarafından 28 Şubat 2019 Perşembe günü, “Uluslararası Ticarette Risk Yönetimi ve Sigortacılık” konulu konferans Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Oktay Karaman yaptı.
Açılış konuşmasının ardından davetli konuşmacı Ziraat Sigorta A.Ş. ve Ziraat Emeklilik A.Ş. Karadeniz Bölge Yöneticisi Murat Selçuk Arslan konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Konuşmasında genel olarak uluslararası ticaret, temel sigortacılık ve nakliyat sigortası kavramlarına değinen Arslan, sigortacılık sektörüne ve bu sektörün önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Daha sonra uluslararası şirketlerin temel risk alanları ve bu risk tanımlarının nasıl etkin ve verimli yönetilmesi gerektiğine değinen Arslan, stratejik açılımların paylaşılmasının öneminden bahsederek sözlerini sonlandırdı.

Soru-cevap kısmının ardından, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Oktay Karaman tarafından konuşmacı Murat Selçuk Arslan’a teşekkür plaketi takdim edildi ve katılımcılara sertifikaları verildi.