Prof. Dr. Fethiye KARSLI BAYDERE’nin TÜBİTAK Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
Rektörümüzün Kurban Bayramı Mesajı
Üniversitemizde Bayramlaşma Töreni Yapıldı...
Üniversitemizde Yeni 3 Bölüm ve Yeni 3 Programın Öğrenci Alımı Onaylandı
Rektörümüz Yeşilgiresun Gazetesi'nin 100. Yıl Sergisinde...
Rektörümüzden Tarihi Rektörlük Binası Önünde Basın Açıklaması...
ÜNİPERSEN (Üniversite İdari Personelleri Sendikası) Genel Merkezinden Rektörümüz...
Alucra Turan Bulutçu MYO'dan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne Eğitim Gezisi
Rektör Yardımcımız ve Fındık İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Şahin’in de katıldığı eğitim kapsamında Fındık İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ali Turan, fındık kurutma işlemi sırasında dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak fındık kurutma işleminde fındığın zemine ince bir tabaka halinde serilmesi ve günde 2-3 kez karıştırılarak kurutulması gerektiğini vurguladı. Suni ve doğal kurutma yöntemleriyle ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Turan, fındığı kurutma işlemine geçmeden önce en önemli durumun doğru zamanda hasat edilmesi olduğunun altını çizdi.
Eğitim çiftçilerin sorularının yanıtlanması ve ileriye dönük çözüm önerilerinin konuşulmasının ardından sona erdi.