Giresun Üniversitesi Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Çiftçi Eğitimleri” projesinin ikincisi, 3 Mayıs 2024 Cuma günü, Giresun Keşap ilçesi Halkalı Köyü’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Fındık İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin ŞAHİN, Fındık İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ali TURAN, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Kürşat KORKMAZ ve Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü çalışanları katılırken,  Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çalışanları da programda teknik destek ekibi olarak yer aldılar.

Etkinlik kapsamında köy konağında köylülerle bir araya gelen akademisyenlerimiz, uygulamalı olarak fındık bakımı, fındık bahçeleri ile ocakların doğru gübrelenmesi ve kahverengi kokarca ile mücadele hakkında bilgiler verdiler.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Giresun Üniversitesinin fındık alanında ihtisaslaştığını belirterek, kurulan Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü aracılığıyla, fındık tarımında verimin arttırılması ve sık görülen zararlılara mücadele yollarının vatandaşlara aktarılması hususunda Giresun genelinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

“Çiftçi Eğitimleri” projesi kapsamında fındık tarımı ile uğraşan vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve bu alanda yapılan çalışmaları aktarma fırsatı bulduklarını dile getiren Rektörümüz, Keşap-Halkalı köyü sakinlerine ve muhtarına da düzenledikleri programda kendilerine destek oldukları için teşekkür etti.