Giresun Üniversitesi, Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim  Müdürlüğü işbirliğiyle, Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu faaliyetleri kapsamında düzenlenen Çocuk İhmali ve İstismarı Eğitimleri, 06 Haziran 2022 Cuma günü, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Cengiz Aymatov ve Mevlana Celaleddin Rumi Konferans salonlarında gerçekleştirildi.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Psikolojik Danışmanlara Yönelik hazırlanan eğitimlere yaklaşık 100 Psikolojik Danışman katılırken, içerik ve sunumlarının geliştirilmesinde Üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. Emel BAHADIR YILMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Cansu ÇOBANOĞLU OSMANLI, Dr. Öğr. Üyesi Nurullah ÇALIŞ ve Öğr. Gör. Gülizar MOLLAMEHMETOĞLU görev aldı.

Eğitimlerde; "İhmal ve İstismar Türleri", "İhmal ve İstismara Maruz Kalan Çocuklarda Psikiyatrik Bozukluklar", "Kriz ve Krize Müdahale", "İhmal ve İstismar Vakalarında Mağdur Çocukla İlk Görüşme", "Aile İle İletişim ve Sosyal Hizmetler" ve "Çocuğun Korunması" gibi başlıklar altında sunumlar gerçekleştirildi.

Tüm gün süren programda; Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hizmetleri Birim Sorumlusu Seda SÜMER AYDIN, eğitim koordinatörü-Sosyal Çalışmacı Kasım SAYIN ve Sosyolog Nilgün GENÇOĞLU, Sosyolog Hasret TİRYAKİ, Stajyer Sosyolog Minire ÖZDEMİR, Stajyer Sosyal Çalışmacılar Merve BAYRAK ve Ceren Zehra ÖZDEMİR; Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi Müdürü Murat YAVUZ ve Şef Halide CENGER de yapılan çalışmalara katkı sağlayan isimler oldu.

Bu yıl ilk defa düzenlenen "Çocuk İhmali ve İstismarı" eğitimleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Giresun İl Müdürü Fethi ELMAS ile Giresun Üniversitesi Çocuk Hakları Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Doç. Dr. Yasemin MAMUR IŞIKÇI’nın kapanış konuşmaları ve akabinde katılımcılara belgelerinin verilmesi ile sona erdi.