Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi Filoloji ve Çok Dillilik Eğitimi Enstitüsünün davetlisi olarak Kazakistan’a giden Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Vedi AŞKAROĞLU, 10 Ekim - 4 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ziyarette çeşitli faaliyetlerde bulundu.

Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesinde ilk olarak 35 öğretim üyesi, 4 doktora öğrencisi ve 28 yüksek lisans öğrencisine yönelik uygulamalı bir atölye çalışması yapan Sayın AŞKAROĞLU, bu üniversitenin farklı bölümlerinde “Türk Eğitim Sistemi” konulu konferanslar vererek başta Giresun Üniversitesi olmak üzere Türkiye’deki diğer üniversitelerin sunduğu eğitim-öğretim olanakları hakkında bilgi verdi.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin  katılımı  ile ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı “Atatürk ve Cumhuriyet”, “Türk Kültürü, Tarihi ve Coğrafyası”,  “Türkiye’de Yaşam ve Turizm” gibi  konularda konferanslar veren  Doç. Dr. Vedi AŞKAROĞLU, öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen ve Türk kültürünün genel hatlarının işlendiği yarışmalar da düzenledi.

Ziyaret programının sonunda düzenlenen Sertifika Töreninde, yapılan etkinliklere katılanlara sertifikaları verildi. Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcıları, akademik ve idari çalışanlar ile öğrencilerin katıldığı törende konuşan Doç. Dr. Vedi AŞKAROĞLU, misafirperverliklerinden dolayı Üniversite yönetimine ve tüm mensuplarına teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN’ın tebrik ve teşekkürlerini de ileten Sayın AŞKAROĞLU, hem iki ülke hem de iki üniversite arasındaki işbirliklerinin artarak devam etmesinin en büyük temennileri olduğunu söyledi.