Yürütücülüğünü Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Serdal Kaya’nın yapacağı "Yeni Bir Metot ile Beta- ve Gama-Karbolin Türevlerinin Sentezi: Oxopropaline-G Toplam Sentezi" projesi, TÜBİTAK tarafından “3501-Kariye Geliştirme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje ile önemli biyolojik aktivitelere sahip karbolin türevlerinin sentezlenmesi üzerine yeni ve ekonomik sentez metodu geliştirilmesini amaçladıklarını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Serdal Kaya; literatüre ilk kez kazandırılması amaçlanan bu metot ile antibiyotik ve antitümör özellikleriyle bilinen doğal bileşik Oxopropaline-G adlı karbolin türevinin daha kısa süre ve maliyetle elde edilmesi yönünde çalışmalar yapılacaklarını söyledi.