Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Öztürk’ün proje yürütücülüğünü yaptığı, TÜBİTAK tarafından da desteklenen “Üniversite Öğrencilerine Yönelik Farklı Boyutlarıyla Temel İklim Değişikliği Eğitimi” programı, 6 Mart 2023 Pazartesi günü Mevlâna Celaleddin-i Rumi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış merasimi ile başladı.

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve aynı zamanda düzenleme kurulunda da yer alan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, “Bugün burada küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin disiplinler arası bir boyutta tartışılacağı beş günlük bir etkinlik programı düzenleniyor. Bu vesileyle bu projenin Üniversitemize kazandırılmasında çok büyük emekleri olan Elif Öztürk Hocama, Eğitim Fakültesi’nden bu projeye destek veren diğer akademisyenlerimize ve bu proje için farklı üniversitelerden buraya gelen kıymetli akademisyenlere de saygı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Umarım sadece bilgi üretilen bir süreçten çıkılıp artık üretilen bu bilginin davranış değişikliğinin meydana geldiği, farkındalık düzeyinin arttığı bir döneme geçeriz. Son deprem felaketinde de gördük ki her şeyi bilmek eğer davranışlarımıza yansımıyorsa maalesef ki hiçbir işe yaramıyor. Bu çerçevede beş gün sürecek bu eğitimin katılımcılara önemli katkıları olacağını düşünüyor, katılımınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Elif Öztürk ise konuşmasında, “Bugün itibariyle başlayan eğitim sürecimiz cuma gününe kadar devam edecek. Sabah 9.00 akşam 17.00 arası planladığımız bir eğitim sürecimiz var. Bugün için öncelikle ben temel iklim değişikliği bilgisi üzerine bir sunum gerçekleştireceğim. Ardından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Ertem hocamızın sunumu ve ormanlar konusunda Yüksek Orman Mühendisi Sema Erkin Çakmak bir sunum gerçekleştirecek. Yine önümüzdeki günlerde farklı üniversitelerden akademisyenlerimiz bizlere katılıp bu eğitime katkı verecekler.” ifadelerine yer verdi.