Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Pikolo Derneği işbirliği ile "Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi (2020-2023)" çerçevesinde mevsimlik  tarım  işçisi  ailelerin  çocuklarına yönelik düzenlenen eğitsel ve kültürel faaliyetler kapsamında Üniversitemize bir gezi düzenlendi.

Bölgemizde bulunan mevsimlik işçilerin çocukları bu faaliyet kapsamında, yanlarında refakatçi öğretmenleriyle beraber Üniversitemize gelecek çeşitli birimleri gezdiler.

Eğitim Fakültesinde yer alan Fizik, Kimya ve Biyoloji laboratuvarlarını ve Spor Bilimleri Fakültesindeki salonları gezen öğrenciler,  merkez kütüphanesini görme imkanı buldular.

Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü çalışanları Mehmet SÖYLEMEZ ile H. Ömer KARATAŞ eşliğinde yerleşkeyi gezen ve hepsi ilkokul öğrencisi olan çocuklar, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Güven ÖZDEM’i de ziyaret ettiler.

Sayın ÖZDEM ile Rektörlük binası önünde sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar ve refakatçi öğretmenleri daha sonra Üniversitemizden ayrıldılar.