“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz fuaye alanında “107. Yılında Fotoğraflarla Çanakkale” Sergisi açıldı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi'nin katkıları,  Türk Tarihi ve Kültürü Araştırma Topluluğu ile Eski Türk Edebiyatı Topluluğu işbirliğiyle organize edilen serginin açılışı akademik personel, öğrencilerimiz, askeri personel, emniyet mensuplarının yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Sergi, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Yılmaz Can, Jandarma Giresun Bölge Komutanı Tuğgeneral Sayın Nuh Köroğlu Fen-Edebiyat Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Hilal Şahin'in kurdele kesimi ile açıldı.

Türk Tarihi ve Kültürü Araştırma Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. H. Hilal Şahin yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “Milli bilinç, kültür, tarihimiz ve değerlerimizi canlı tutmak adına düzenlediğimiz sergiye katılarak bizleri onure eden Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Yılmaz Can, Jandarma Giresun Bölge Komutanı Tuğgeneral Sayın Nuh Köroğlu başta olmak üzere, meslektaşlarıma, öğrencilerime, ordu mensuplarımıza ve herkese  çok teşekkür ediyorum. Vatan toprağını bize emanet eden kahraman bir milletin nesiliyiz. Böyle anlamlı bir günde, bağımsızlık mücadelesi verdiğimiz şanlı tarihimizi yeniden yad etmek tarifi mümkün olmayan  ve içimize sığmayacak kadar derin duygulara sahip. Bu kutlu günde söyleyebileceğimiz belki de tek cümle “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve özlemle yâd ediyor; gazilerimizi de saygı ve minnetle anıyorum” olacaktır. Bu vesileyle serginin gerçekleşmesinde büyük katkı sunan Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezine teşekkürlerimi sunuyorum. Çanakkale Zaferi’mizin 107. yılı Türk Milletine kutlu olsun.”

Sergi 18-25 Mart tarihleri arasında ziyarete açık olacak.