Türk Tarih ve Kültür Araştırmaları Topluluğu tarafından organize edilen “Fotoğraflarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Sergisi” rektörlük fuaye alanında düzenlenen törenle açıldı.
Törende Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güven Özdem, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüsne Hilal Şahin kısa birer konuşma yaptılar.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güven Özdem sözlerine Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. Yıl dönümünde saygı, rahmet ve özlemle andığını söyleyerek başladı ve “Sergimize katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere bırakılan mirası biz de siz genç nesillere bırakacağız. Siz de sonraki nesillere bu mirası aktaracaksınız.” dedi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik ise, “Hepiniz hoş geldiniz. Başta sergiyi düzenleyen Türk Tarih ve Kültür Araştırmaları Topluluğu’na ve topluluk temsilcisi hocamıza teşekkür ediyorum. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü ve biz Atamızı rahmet, minnet, saygı ve hasretle anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Siz gençlere Atamızın vecizelerinizi ezberlemenizi, ezberlemekle de kalmayıp hayatınızda uygulamanızı tavsiye ediyorum. Mesela der ki Atatürk; ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar’ kalacaktır. Yine ‘Beni görmek yüzümü görmek değildir beni görmek fikirlerimi benimsemektir’ der. Nutuk’u okumanızı tavsiye ediyorum. Ve Atatürk’ün dediği gibi ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesiller olmak için onun takipçisi olmanızı öneriyorum.” ifadelerine yer verdi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Doç. Dr. Hüsne Hilal Şahin ise sözlerine, “Öncelikle ben Rektör Yardımcımıza ve Dekanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler Türk Tarih ve Kültür Araştırmaları Topluluğu olarak Atamızı elimizden geldiği kadar küçük de olsa anmak istedik. Tabii ki bu sergi Atamıza olan sevgi, saygı ve özlemimizin çok küçük bir göstergesi. Sizlere de katılımınız dolayı çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını noktaladı.