Giresun Üniversitesi “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’n...
Grü Şebinkarahisar Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencileri, 8.Ulusal Tralli Travma Ral...
Gürcistan Akaki Tsereteli State University Yönetimi Üniversitemizi Ziyaret Etti
Rektörümüzün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
Abdullah Bozbağ İlkokulu Öğrencilerinden Üniversitemize 23 Nisan Ziyareti
Yaylı Çalgılar Bakım ve Onarım Semineri
Proje Deneyimleri Konferansı II Düzenlendi
Erken Çocukluk Eğitiminde İlham Veren Örnekler
29 gün boyunca yayınlanacak olan programda menü önerisinin ardından menüde yer alan yemeklerin geleneksel tarifleri paylaşılıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Mehmet Akif ŞEN, “Gastronomi yükselen trend. Günümüzde gastronomi, şehirlerin ekonomik kalkınmasına ve tanıtımına ciddi katkılar sunmakta. Bunun yanında Anadolu mutfak kültüründe, Türklerin İslamiyeti kabul etmesiyle birlikte bir Ramazan kültürü gelişti. Bizde bu programda özellikle Orta ve Doğu Karadeniz illerinde Ramazan ayında iftar ve sahur ile ilgili kültürel mutfak uygulamalarını, yemeğin yalnızca tarifini değil de kültürel ve sosyolojik yönünü, hammadde temin şeklini, besin içeriğini, pişirme yöntemlerini ve şehirler için önemini öğrencilerle birlikte dinleyiciye aktarıyoruz. Mesleki hayatlarında yalnızca mutfakta kalmak istemeyen, yemeğin farklı alanlarında çalışmak isteyen öğrencilerimiz için de farklı bir deneyim gerçekleşmiş oluyor” dedi.