Prof. Dr. Fethiye KARSLI BAYDERE’nin TÜBİTAK Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
Rektörümüzün Kurban Bayramı Mesajı
Üniversitemizde Bayramlaşma Töreni Yapıldı...
Üniversitemizde Yeni 3 Bölüm ve Yeni 3 Programın Öğrenci Alımı Onaylandı
Rektörümüz Yeşilgiresun Gazetesi'nin 100. Yıl Sergisinde...
Rektörümüzden Tarihi Rektörlük Binası Önünde Basın Açıklaması...
ÜNİPERSEN (Üniversite İdari Personelleri Sendikası) Genel Merkezinden Rektörümüz...
Alucra Turan Bulutçu MYO'dan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne Eğitim Gezisi
29 gün boyunca yayınlanacak olan programda menü önerisinin ardından menüde yer alan yemeklerin geleneksel tarifleri paylaşılıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Mehmet Akif ŞEN, “Gastronomi yükselen trend. Günümüzde gastronomi, şehirlerin ekonomik kalkınmasına ve tanıtımına ciddi katkılar sunmakta. Bunun yanında Anadolu mutfak kültüründe, Türklerin İslamiyeti kabul etmesiyle birlikte bir Ramazan kültürü gelişti. Bizde bu programda özellikle Orta ve Doğu Karadeniz illerinde Ramazan ayında iftar ve sahur ile ilgili kültürel mutfak uygulamalarını, yemeğin yalnızca tarifini değil de kültürel ve sosyolojik yönünü, hammadde temin şeklini, besin içeriğini, pişirme yöntemlerini ve şehirler için önemini öğrencilerle birlikte dinleyiciye aktarıyoruz. Mesleki hayatlarında yalnızca mutfakta kalmak istemeyen, yemeğin farklı alanlarında çalışmak isteyen öğrencilerimiz için de farklı bir deneyim gerçekleşmiş oluyor” dedi.