İŞKUR Gençlik Programı Kapsamında 813 Öğrencimize Üniversitemizde Çalışma İmkanı
Akademi Ödülleri Sahiplerini Buldu
Cumhuriyet Başsavcısı Akkiraz’dan Rektörümüze Ziyaret
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın 6 Şubat Depreminin Yıl Dönümü Anma Mesajı
Dr. Öğr.Üyesi Mehtap Özsoy Hocamızdan Zonguldak'ta Anlamlı Etkinlik...
Giresun Üniversitesi'nde 2024-2025 Bahar Yarıyılı Başladı
Doç. Dr. Arzu KURŞUN COST Üyeliğine Atandı
Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Sertifikası
Bolu Yangınında Mezunumuz Habibe Türkay ve Ailesini de Kaybettik
UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
29 gün boyunca yayınlanacak olan programda menü önerisinin ardından menüde yer alan yemeklerin geleneksel tarifleri paylaşılıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Mehmet Akif ŞEN, “Gastronomi yükselen trend. Günümüzde gastronomi, şehirlerin ekonomik kalkınmasına ve tanıtımına ciddi katkılar sunmakta. Bunun yanında Anadolu mutfak kültüründe, Türklerin İslamiyeti kabul etmesiyle birlikte bir Ramazan kültürü gelişti. Bizde bu programda özellikle Orta ve Doğu Karadeniz illerinde Ramazan ayında iftar ve sahur ile ilgili kültürel mutfak uygulamalarını, yemeğin yalnızca tarifini değil de kültürel ve sosyolojik yönünü, hammadde temin şeklini, besin içeriğini, pişirme yöntemlerini ve şehirler için önemini öğrencilerle birlikte dinleyiciye aktarıyoruz. Mesleki hayatlarında yalnızca mutfakta kalmak istemeyen, yemeğin farklı alanlarında çalışmak isteyen öğrencilerimiz için de farklı bir deneyim gerçekleşmiş oluyor” dedi.