Giresun Öğretmen Okulu’ndan 1962-1976 yılları arasında mezun olan aralarında sanatçı Tuğrul ŞAN’ın da olduğu öğretmenler, her yıl yaptıkları buluşma etkinliğini, bu yıl Üniversitemiz işbirliğinde , Rektörlük binamızda gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) tarafından organize edilen etkinlik kapsamında,  öğretmen okulu mezunu yaklaşık (200) kişi, 11 Mart 2020 günü Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda toplanarak, hem öğretmen okullarının kuruluş yıldönümünü kutladılar, hem de çeşitli anılar ve şiirlerle geçmişe bir yolculuk yaptılar.

Buluşma etkinliğine Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz CAN’ın yanı sıra, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Hüseyin PEKER de katıldı. Etkinlikte kürsüye çıkan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin PEKER, öğretmenlik mesleğinin en kutsal mesleklerden biri olduğuna vurgu yaparak, bu mesleği onuruyla tamamlayan öğretmenlere minnet duyduklarını dile getirerek, öğretmen okullarının ülkemizde bu anlamda nitelikli öğretmenler yetiştirdiğini hatırlattı.

Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz CAN da, etkinlikte misafirlere hitaben yaptığı konuşmada, öğretmen okulu mezunlarını Üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “bu anlamlı etkinliğe  katılıp, bizleri ziyaret etme lütfunda bulunan çok değerli öğretmenlerimize minnet ve şükran duygularımı arzediyorum” dedi. Rektör CAN, ülkenin kalkınması, toplumun aydınlanması sürecinde öğretmenlerinin rolünün önemine değinerek, geçmişte ülkenin gerilemesine yol açan engellerin ancak, nitelikli öğretmenler ve nitelikli eğitim faaliyetleriyle ortadan kaldırılabileceğine dikkat çekti.

Etkinlik kapsamında, 1962-1976 yılları arasında Giresun Öğretmen Okulundan mezun olan, çoğu emekli öğretmen, halen Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde öğretmen adayı olarak öğrenimlerine devam eden öğrencilerle eşleşerek, tanışma ve kaynaşma sohbetleri gerçekleştirdiler.

Etkinlikte ayrıca, Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) tarafından hazırlanan “Giresun Öğretmen Okulunun Eğitim ve Öğretim Yolculuğu- (1962-1976)” adlı kitabın dağıtımı gerçekleştirildi.