Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesinde “Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi" (Teknopark) kurulması hakkında 801 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi 28 Şubat 2019 tarih ve 30700 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla 27 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan karar ile Giresun Bulancak 2.OSB içerisinde yaklaşık 10 dönümlük alan “Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi" (Teknopark) olarak hizmet vermeye başlayacaktır.

Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun konu hakkında bir açıklama yaptı.   Rektör Prof. Dr. Coşkun “Bilindiği gibi daha önce Teknoloji Transfer Ofisini (TTO) açmış ve hızla bu ofisimizi kurumsallaştırmaya başlamıştık” şeklinde sözlerine başladı. “Teknoparklar, Üniversite-Sanayi iş birliği ile kuruldukları bölgelerde sanayinin gelişiminin desteklenmesi, sanayi kollarının güçlendirilmesi, yenilikçi çalışmaların yürütülmesi, her alanda verimliliğin artırılması, eğitimin girişimciliğe yönelmesi ve rekabet gücünün ulusal ve uluslararası düzeyde artırılması amacıyla kurulmaktadır” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun; “Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde oluşturulacak ARGE alanları ve ofisleri ile teknoloji geliştirme çalışmaları yapan şirketler kurulacaktır” dedi.

“Burada başta üniversitemiz akademisyenleri olmak üzere bütün bilim insanları şirket kurabileceklerdir” şeklinde konuşan Rektör Coşkun, “Bu Teknoparklar; akademisyen ve sanayicilerimizin girişimcilik reflekslerinin artmasıyla Giresun’umuza ve bölgemize önemli katkılar sunacaktır” dedi.

Sözlerine; "Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (Teknopark) kurulacak şirketlerin birçok avantajlı yanları bulunmaktadır. Bunlardan belki de en önemlilerinden birisi şirketler belli alanlarda çeşitli vergi muafiyetlerinden yararlanmaya hak kazanacaklardır” şeklinde devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, “Teknoparkların, sadece üniversite ve sanayicilere avantaj sağlamayacağına, buralarda açılacak şirketler vasıtasıyla nitelikli iş gücünü artıracağına ve istihdama çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum.” dedi.

Yaklaşık 1 yılı aşkın süredir bu TEKNOPARK’ın kurulması için takım çalışması ruhu ile yoğun çaba sarf ettiklerini, birçok görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Üniversitemiz için olduğu kadar şehrimiz için de çok önemli olan  “Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi”nin kurulması çalışmalarında desteklerini esirgemeyen;
  • Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’a,
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa VARANK ve Bakan Yardımcısı Sn. M.Fatih KACIR’a,
  • Giresun Valisi Sn.Harun SARIFAKIOĞULLARI’na,
  • Bakanımız Sn.Nurettin CANİKLİ’ye ve Giresun Milletvekillerine,
  • Önceki Dönem Ak Parti il Başkanı Sn. Aytekin ŞENLİKOĞLU’na,
  • Giresun 2.OSB Müdürü Sn.Mete Bahadır YILMAZ’a ,,
  • Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan ÇAKIRMELİKOĞLU ve Yönetimine
  • Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali FATOĞLU ve Yönetimine
  • İlimizin değerli kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerine
çok teşekkür ediyorum. Üniversitemize, şehrimize ve ülkemize çok önemli katkılar sunacağına inandığımız TEKNOPARK’ın öncelikle bilim camiasına, Giresun’umuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.