Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi idari ve kuluçka merkezi binalarının proje çalışmaları sürüyor. Yakın zamanda Mimari projesinin bitirilerek; girişimcilerin, akademisyenlerin ve ARGE şirketlerinin hizmetine açılması planlanan ve  Giresun 2.OSB içerisinde yer alan Giresun Teknopark için imar planları ve mimari proje teknik çalışmaları devam ediyor.
Bu kapsamda Giresun Üniversitesi'nde yapılan toplantıda, son şekli verilen imar planı ve çalışmaları devam eden mimari proje üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Son haline getirilen imar planlarının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderilmesi ve onaylanmasının ardından Mimari proje çalışmasının tamamlanması bekleniyor. Bu aşamadan sonra,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gerekli destek için başvuruda bulunulması planlandı.

Giresun Teknopark Projesinin bitmesiyle Giresun'a, bölgemize ve uluslararası ARGE ve sanayi odaklı çalışmalara büyük katkı sunacak olan Giresun Teknopark'ın faaliyete geçirilmesi, nitelikli istihdamın oluşturulmasına da ayrıca katkı sağlayacaktır.

Giresun Teknopark projesi hazırlık çalışmalarının yapıldığı son toplantıya,  Giresun Üniversitesi Rektörü ve Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Yönetim kurulu başkanı Prof.Dr.Yılmaz Can, Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Bahadır Yılmaz, Giresun Teknoloji Geliştirme bölgesi Yönetici A.Ş. Genel Müdür'ü Öğr.Gör. M.Anıl Kaya ve mimar Selin Dendiken Aksu katıldılar.