Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü ile Kalite Topluluğu tarafından 31 Mayıs 2022 Salı günü 10:00-15:30 saatleri arasında “Giresun Üniversitesi Kalite Yolculuğunda: Rektör-Öğrenci Buluşması” adlı etkinlik düzenlendi.

Öğrencilerin kalite güvencesi süreçlerine nitelikli katılımını ve etkileşimi arttırmak, iç kalite güvencesi sisteminin gelişimine yönelik alınan geri bildirimlerin üst yönetime iletilmesi amacıyla yüz yüze gerçekleştirilen etkinlik iki ayrı oturum şeklinde gerçekleştirildi. Etkinliğe, üniversitemiz birim kalite komisyonları öğrenci üyeleri ve farklı yerleşkelerden fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokul öğrencileri katılım sağladı.

Programın ilk oturumu, “Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü ile Öğrenci Kalite Elçileri Buluşması” başlığıyla gerçekleşti. Bu oturumda, Öğr. Gör. Firdevs İclal KARATAŞ AYDIN ve Öğr. Gör. Hakan SİPAHİ tarafından üniversitemiz birim kalite komisyonu öğrencilerinin iç kalite güvencesi sistemindeki rolleri hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Firdevs İclal Karataş AYDIN’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci oturumun ilk sunumunu Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa ŞANAL yaptı. Sayın ŞANAL’ın “Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme” başlıklı sunumunun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven ÖZDEM de “Giresun Üniversitesinde Kalite Güvencesi Süreçleri Nasıl Gerçekleşiyor?” başlığıyla bir sunum gerçekleştirdi.

“Rektör-Öğrenci Buluşması” ile tamamlanan ikinci oturumda; Üniversitede yaşanan son gelişmeler ve iyileştirmeler hakkında öğrencilere bilgilere aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN konuşmasının devamında şunları söyledi; “Giresun Üniversitesinin kalitesini arttırma noktasında siz değerli öğrencilerimizin taleplerine son derece önem veriyoruz. Üniversitemiz kalite süreçlerine yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesinde öğrencilerimiz en önemli paydaşlarımızdandır. Bu tür buluşmalar aracılığıyla öğrencilerin sorun ve beklentilerini öğrenip bunları karşılamaya çalışmanın yanı sıra öğrencilerin görüş ve düşünceleriyle üniversite yönetimine katkı sağlaması da son derece önemlidir.”

Programda, Üniversitemiz Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü ile öğrenci Kalite Topluluğu aracılığıyla toplanan geri bildirimlerle oluşturulan sorular buluşma esnasında Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN tarafından cevaplandırıldı.

Etkinlik; değerlendirme, geri bildirimlerin toplanması ve kapanış konuşmasının ardından sona erdi.