SCImago University Rankings, dünya üniversitelerinin araştırma, inovasyon ve sosyal etkilerini yüzdelik dilimlere göre sıraladığı 2023 raporunu yayımladı.
Giresun Üniversitesi bu verilere göre, dünyada 7251. sırada, ülkemiz genelinde de dünyada ilk on bine giren 134 Üniversite arasından da 100.sırada yer aldı.
SCImago University Rankings, dünya genelindeki üniversitelerin sosyal ve bilimsel etkisini, yenilikçiliğini ölçen bir sıralama sistemi olarak kabul ediliyor.

SCIMAGO verilerine göre, Bilkent Üniversitesi  Türkiye’de sıralamanın en başında yer alıyor. Bilkent Üniversitesinin dünya sıralaması ise 1720.
Hacettepe Üniversitesi 2151.ülke sıralamasıyla Türkiye’de ikinci, İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) 2998.ülke sıralamasıyla Türkiye’de üçüncü sırada yer alıyor.

SCImago University Rankings, üniversitelerin araştırma, inovasyon ve toplumsal etki açısından performansını ölçerek, üniversiteler hakkında genel bir fikir vermeyi amaçlıyor. Araştırma sonrası yayımlanan rapor öğrencilerin, akademisyenlerin, araştırmacıların ve diğer ilgili tarafların üniversiteleri değerlendirmesine yardımcı olabiliyor.

Öğrenciler için bu sıralama, uluslararası eğitimde bir üniversitenin kalitesi, etkililiği ve prestiji hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olmakta;  akademik personel ve araştırmacılar için ise bu sıralama, farklı disiplinlerdeki üniversitelerin araştırma faaliyetlerine ve etkilerine ilişkin bilgiler sunmaktadır.