Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenen “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’na” Giresun Üniversitesi de katıldı.

Yükseköğretimde kalite güvencesi alanındaki bilimsel gelişmeleri, yenilikleri, deneyimleri ve farklı bakış açılarını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen konferansta, uluslararası ve ulusal bazda kalite güvencesi ajansları, akreditasyon kuruluşları ve yükseköğretim kurumlarından paydaşlar bir araya geldi. Konferansın katılımcıları arasında; Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Şahin, Rektör Başdanışmanı ve Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Şanal ile Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Firdevs İclal Karataş Aydın yer aldı.

Kalite güvencesi alanında gerçekleşen bilimsel paylaşımlar ve alandan güncel konuların tartışıldığı panellerin düzenlendiği etkinlikte; Giresun Üniversitesi Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Firdevs İclal Karataş Aydın, Kalite Güvencesinin Etkileri başlıklı oturumda “Türk Yükseköğretiminde Kurumsal Dış Değerlendirme Programının Etkisi: Giresun Üniversitesi Örneği” adlı sunumunu gerçekleştirdi.