Üniversitemiz Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla düzenlenen “KADIN" konulu uluslararası afiş sergisinin açılışı, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın da katılımıyla, 26 Kasım 2019 Salı günü Rektörlük Fuaye Salonunda gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Tekin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik, Üniversitemiz çalışanları ve öğrencilerin katıldığı açılış töreninde konuşan Rektörümüz, kadına yönelik şiddetin özellikle son yıllarda arttığına dikkat çekerek, bu konuda farkındalık oluşturacak çalışmaların artmasının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Kadına yönelik şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ve bu konuda toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü söyleyen Rektörümüz, “KADIN” başlığıyla düzenlenen sergide emeği geçenleri ve eser sahiplerini, konuya gösterdikleri hassasiyetten ötürü tebrik etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezen Rektörümüz ve beraberindekiler, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Nur Atasoy, Öğr. Gör. Ekin Su Topçu ve Öğr. Gör. Aylin Güngör’den sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.