Giresun Üniversitesi 13. Bahar Şenlikleri, 2. ve 3. gün düzenlenen etkinlikler ve konserlerle sona erdi.

İkinci gün etkinlik alanında müzik yayını ile başlayan şenlikler, Grup Fumy Band ve Grup Brothers Project konserleriyle devam etti.

Devlet Konservatuvarı ve TÖMER tarafından hazırlanan halk oyunları  ve dans gösterilerinin yanı sıra tüm gün bir çok aktivitenin yapıldığı şenliğin ikinci günü, Grup GAFBAND konseriyle sonra erdi.

Bahar şenliklerinin son günü ise spor müsabakalarında dereceye girenlere madalyalarının verildiği ödül töreni ile başladı. Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan GRÜ Spor Koordinatörü Doç. Dr. Şevki Kolukısa, spor müsabakalarında ve üç gün süren şenliklerde emeği geçenlere teşekkür etti.

13. Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren kişi ve takımlara madalyalarının verildiği ödül töreni, TÖMER ve Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin hazırlamış olduğu halk oyunları ve dans gösterileri ile son buldu.

Ödül töreninin ardından etkinlik alanında devam Giresun Üniversitesi 13. Bahar Şenlikleri, akşam saatlerinde düzenlenen Bora Duran konseri ile sona erdi.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammet Faruk Aktaş, öğrencileri yoğun ders programının stresinden uzaklaştırmak ve doyasıya eğlenmelerini sağlamak amacıyla bahar şenlikleri kapsamında bir çok etkinliğe yer verdiklerini belirtti. Konserler, yarışmalar, spor müsabakaları ile sergi ve gösterilerle dolu dolu hazırlanan şenlik programının sonuna geldiklerini ifade eden Aktaş, etkinlerde aktif görev alan  Devlet Konservatuvarına, TÖMER’e, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından başlayan konserde, etkinlik alanını dolduran binlerce öğrenci, Bora Duran’ın şarkılarıyla doyasıya eğlendiler. Yaklaşık iki saat süren konser sonunda sanatçı Bora Duran’a, üniversitemizin teşekkür plaketini Şebinkarahisar Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Soylu takdim etti.

13. Kültür Sanat Ve Spor Şenliklerinde Dereceye Giren Kişi ve Takımlar:

Basketbol Erkekler Kategorisinde birinci İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ikinci Tıp Fakültesi, üçüncü Sağlık Bilimleri Fakültesi

Voleybol Erkekler Kategorisinde birinci Keşap MYO, ikinci Mühendislik Fakültesi, üçüncü Tıp Fakültesi

Voleybol Kadınlar Kategorisinde birinci Tıp Fakültesi, ikinci Keşap MYO, üçüncü Sağlık Bilimleri Fakültesi

Masa Tenisi Kadın Öğrenci Kategorisinde birinci Hülya Altun (Görele UBYO), ikinci Esma Tarakçı (Mühendislik Fakültesi), üçüncü Fazilet Çay (Eğitim Fakültesi)

Masa Tenisi Erkek Öğrenci Kategorisinde birinci Ozan Gürses (Görele UBYO), ikinci Hüseyin Karaduman (Mühendislik Fakültesi), üçüncü Ahmethan Asma (Görele UBYO)

Masa Tenisi Personel Kategorisinde birinci Fatih Bayraktar (Sosyal Bilimler MYO), ikinci Ferdi Özbilgin (Mühendislik Fakültesi), üçüncü Mehmet Ali Dereli (Mühendislik Fakültesi)

Satranç Kategorisinde birinci Murat Şensoy (İİBF), ikinci İzzet Durmaz (Mühendislik Fakültesi), üçüncü İrem Arslan (Sağlık Hizmetleri MYO)