Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanlığı tarafından, 26 Mayıs 2022 Perşembe günü Ordu ilinde bulunan çeşitli kuruluşlara teknik gezi düzenlendi.

Bölümün 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin teorikte öğrendiklerini sahada deneyimlemeleri, bilgi ve becerilerini daha da geliştirmeleri amacıyla planlanan gezi kapsamında ilk olarak Ordu İli Altaş Yağ Sanayi ziyaret edildi.

Bölüm akademisyenleri Prof. Dr. Emine YALÇIN, Prof. Dr. Kültiğin ÇAVUŞOĞLU ve Prof. Dr. Zafer TÜRKMEN ile fabrikaya gelen öğrencilerimize, yetkililer tarafından ham maddenin temini, işlenmesi ve ürün olarak elde edilmesine kadar olan süreçler hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Öğrencilerimiz özellikle fındık, ayçiçeği ve cevizden yağ üretimi süreçleri ile ilgili akıllarındaki tüm soruları sorma ve yağ üretim sürecini yerinde izleme fırsatı buldular.

Yağ fabrikası ziyaretinden sonra, öğrencilerimiz aynı grubun bir diğer kuruluşu olan “Altaş Televizyonu” tarafından ağırlandı. Altaş TV ve yayınlanan programlar hakkında bilgi alan öğrencilerimiz, canlı yayınlar ile diğer program çekimlerinin gerçekleştirildiği stüdyoları gezme imkanı buldular. ALTAŞ TV Genel Müdürü Funda ALTAŞ ŞİMŞİT’in eşlik ettiği Üniversitemiz ekibinden Prof. Dr. Emine YALÇIN ve Rabia ÇETİN ile ziyaretlerine ilişkin yapılan röportaj da kanalın haber bülteninde yer aldı.

Haber videosuna ulaşmak için TIKLAYINIZ...

Öğrencilerimiz daha sonra Avrupa Birliği Projesi kapsamında hayata geçirilen Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü Durugöl İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret ettiler.

Tesisteki yetkililerden, burada gerçekleştirilen fiziksel ve biyolojik arıtma işlemleri hakkında detaylı bilgi alan öğrencilerimiz, derslerde gördükleri mikroorganizmalarla arıtım işlemini bizzat yerinde görme ve inceleme fırsatını yakalamış oldular.

Tüm gün süren gezi programı sonunda, “1. Biyoloji Günleri” kapsamında sunum yapan öğrencilere, hocaları tarafından katılım belgeleri verildi.