Üniversitemiz ile Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında imzalanan “Toplum Yararına Program Yüklenici” sözleşmesi ile işbaşı yapan 100 kişilik İŞKUR personeline yönelik görevlendirmeler, ihtiyaç duyulan akademik ve idari birimlerimiz nezdinde yapılmıştır.

İlimiz Merkez Yerleşkeleri ile İlçelerdeki birimlerinde çalışan toplam 100 katılımcıya (TYP İŞKUR işçisi)  yönelik  “Kişisel ve Mesleki Eğitim”in 1. Grup eğitim programı 6 Şubat 2019 tarihinde 09.00-12.00 saatleri arasında Merkez Güre Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda yapıldı.

Daha sonra ise 2. Grup eğitim programı 15 Şubat 2019 tarihinde 09.00-12.00 saatleri arasında Tirebolu İletişim Fakültesi Konferans Salonunda geçekleşirken son olarak 3. Grup eğitim programı 22 Şubat 2019 tarihinde 09.00-12.00 saatleri arasında Üniversitemiz Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşti.

Üniversitemiz İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı  uzmanları tarafından;  “Çalışma Mevzuatı, İdarenin, Yüklenicinin ve Çalışanların Yasal Hak ve Sorumlulukları Güvenlik Kültürüne Genel Bakış, Güvenlik ve Sağlık İşaretleri, Tehlikeli Kimyasallar, Hijyen Kültürü, İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı ve Kişisel Koruyucu Donanımların Riskleri Azaltmadaki Yeri ve Önemi” konularında eğitimler verilmiştir.