Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından, “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle, 25 Kasım 2019 Pazartesi günü Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir konferans salonunda kutlama programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve akabinde Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı akademisyenlerinden Doç. Dr. İzzet Yücetoker’in şefliğinde öğrenci orkestrası ve korosunun İstiklal Marşı’mızı seslendirmesiyle başlayan program, koronun icra ettiği birbirinden güzel eserlerle devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel ve Vali Yardımcısı Metin Maytalman’ın tebrik konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem kürsüye çıktı.

Öğretmenlerin eğitim sisteminin en önemli aktörlerinden biri olduğunu ve öğretmenlik mesleğinin sadece teorik becerilere hapsedilmemesi gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Sayın Özdem sözlerine şu şekilde devam etti: “Öğretmenler toplumsal liderlerdir… Yönetici işi doğru yapar, lider ise doğru işler yapar. Bu gün öğretmen yetiştirme politikamızı bu misyon doğrultusunda gerçekleştirmeliyiz. Eğitim Fakültemizde lider öğretmenler yetiştirmeliyiz. Teorik beceri sahibi öğretmenler değil.

Sevgili öğretmen adayı gençler, şunu hiçbir zaman unutmayınız. Bir mesleğin toplumsal konumu veya değeri, mesleği icra eden bireylerle de ilgilidir. Sizler toplumda bir rol model olarak hep ön planda olacaksınız. Bu sorumluluk ve bilinç içerisinde mesleğinizi icra ederseniz, toplum, her zaman size gereken saygıyı ve önemi gösterecektir.

Türk toplumu her zaman öğretmenine gereken saygıyı göstermiştir...”

Programın düzenlenmesine katkı gösterenlere teşekkür ederek sözlerini noktalayan Sayın Özdem’in ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can bir konuşma yaptı.

Salondaki misafirleri selamlayarak sözlerine başlayan Rektörümüz şunları kaydetti: “Günümüz dünyasında milletler ve toplumlar için en önemli güç iyi eğitilmiş bireylere sahip olmaktır. Bugün dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda bu ülkelerin aynı zamanda çok iyi eğitilmiş bireylere sahip olduğunu görmekteyiz. Bu bağlamda belirtmek isterim ki kalkınma yolunda, gelişme yolunda önemli hamleler yapan ülkemizin en önemli meselesi bana göre eğitimdir. Eğer eğitim alanında ciddi bir hamle yapabilirsek, iyi bir sistem inşa eder ve iyi yetişmiş bireyler yetiştirebilirsek ülkemizin kısa zamanda bir sıçrama yapacağını düşünüyorum.

Eğitim deyince aklımıza şüphesiz hemen öğretmen gelmektedir. Zira eğitimin en önemli unsuru öğretmendir. Bana göre yeryüzünde en kutsal, en saygılı meslek öğretmenliktir. Çünkü, öğretmenler hem bireylerin hem de toplumların önünü aydınlatan kandiller ve fenerler gibidir. Öğretmenlerin her bakımdan güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha önemli bir statüye taşınması gerektiğini düşünüyorum.  Bize okumayı ve yazmayı öğreten, bize hayatı, hakikati öğreten tüm öğretmenlerimizi saygıyla şükranla selamlıyorum. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.”

Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan “Öğretmene Vefa” adlı kısa film gösterimiyle devam eden programda, Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Fatma Hürrem Sünney “Öğretmenliğin Modern Eğitim Felsefeleri Açısından Yorumlanması” başlıklı bir konuşma yaptı.

Eğitim nedir, felsefi açıdan eğitim ve eğitim felsefesinde temel sorular gibi başlıklar altında konuşan Sayın Sünney’in ardından, Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından hazırlanan “Şehit Öğretmenler ve GRÜ Eğitim Fakültesi Mezunlarından Anılar” adlı kısa film gösterimi gerçekleştirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü programının hazırlanmasına katkı sağlayanlara teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona eren etkinliğe, Rektörümü Prof. Dr. Yılmaz Can’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Metin Maytalman, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, Rektör Yardımcısı Güven Özdem, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ahmet Salbacak, Dr. Öğr. Üyesi Müge Aygün, Genel Sekreter Ahmet Tevfik Korkmaz, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.