Giresun Üniversitesi Güreş Takımı, 23-26 Nisan 2019 tarihlerinde Bartın’da düzenlenen  Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonasından şampiyonlukla döndü. Takım olarak 140 puan alan ve önemli bir başarıya imza atan güreş takımımız, bireysel müsabakalarda da Türkiye şampiyonluğu dahil bir çok madalya kazandı.

Güreş takımımızın oyuncuları bireysel müsabakalarda kendi sikletlerinde şu sonuçları aldılar:

67   Kg: Mehmet Mustafa Şahin - Türkiye Şampiyonu
130 Kg: Burak Çakır                    -Türkiye Şampiyonu
63   Kg: Sefa Oypan                    -Türkiye İkincisi
97   Kg: Furkan Ad                      -Türkiye İkincisi
72   Kg: Furkan Yıldız                 -Türkiye Üçüncüsü
77   Kg: Veli Yılmaz                     -Türkiye Üçüncüsü
82   Kg: Sefa Öztürk                    -Türkiye Beşincisi
87   Kg: M. Samed Güzel            -Türkiye Beşincisi

Takım olarak katıldıkları müsabakalardan 140 puan ve 6 madalya ile dönerek Giresun Üniversitesi ve Giresun şehri adına önemli bir başarıya imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren takım sorumlusu Doç. Dr. Şevki Kolukısa, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun başta olmak üzere bu turnuva için kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Üniversite yönetimi olarak akademik çalışmalar kadar, kültürel ve sportif faaliyetlere de destek verdiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, güreş takımının elde ettiği bu başarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Takım Antrenörü Doç. Dr. Şevki Kolukısa ve güreşçileri kazandıkları şampiyonluk için tebrik eden Rektörümüz, başarılarının devamını diledi.