Üniversitemizde her yıl gerçekleşen ve binlerce öğrencinin Karadeniz’in simge balığı hamsiye doyduğu “Geleneksel Hamsi Şenliği”nin 14.’sü, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can ve il protokolünün katılımıyla, 3 Aralık 2019 Salı günü Güre Yerleşkesi etkinlik alanında gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed Faruk Aktaş’ın konuşmasıyla başlayan program, Devlet Konservatuvarı öğrencileri halk oyunları ekibinin kemençe eşliğinde gerçekleştirdikleri halk oyunları gösterisiyle devam etti.

Yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı ve 500 kilonun üzerinde hamsinin ızgaralarda pişirilerek öğrencilere dağıtıldığı şenlik alanını gezen Rektörümüz, müzik eşliğinde ikram edilen hamsilerin keyfini çıkaran öğrencilerle sohbet etti.

Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin sahne aldığı etkinlikte, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Belediye Başkan Aytekin Şenlikoğlu ve Milletvekili Kadir Aydın öğrencilere katılarak Giresun Karşılaması oynadılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın yanı sıra Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekilleri Av. Kadir Aydın ve Cemal Öztürk, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Salbacak, Genel Sekreter Ahmet Tevfik Korkmaz, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile binlerce öğrencinin katıldığı “14. Geleneksel Hamsi Şenliği” renkli görüntülerle sona erdi.