Üniversitemizde eğitim gören yaklaşık 14 bin öğrenciyi kapsayan Mesleki Uygulama Eğitimi, kamuoyunda bilinen adıyla 3+1 sistemi, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle başladı. Öğrenciler temsili olarak işyerlerine uğurlandı.

23 Eylül 2019 Pazartesi günü yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte öğrencilerimiz de işletmelerde işbaşı yaptı. Bu kapsamda birinci yarıyılda 1055 öğrenci, ikinci yarıyılda ise 2500 öğrenci kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda staj yapacak.

Programın fiilen başlaması nedeniyle 25 Eylül 2019 Çarşamba günü Güre Yerleşkesi Rektörlük Binasında düzenlenen törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, işletmelere staja giden öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin zamanı iyi değerlendirmelerini, işletmelerin imkanları ölçüsünde kendilerini geliştirmelerini ve bol bol uygulama yapmalarını isteyen Prof. Dr. Yılmaz Can, bu uygulamadan Üniversite olarak umutlu olduklarını, öğrencileri daha donanımlı ve daha nitelikli bir şekilde mezun etmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Mezuniyet sonrası bir işsizler ordusu değil, nitelikleriyle, becerileriyle ve donanımlarıyla, aranan “ara eleman" yetiştirmeyi arzuladıklarını dile getiren Prof. Dr. Can, sanayi ve hizmet sektöründe çok sayıda nitelikli ara elemana ihtiyaç duyulduğunu da ifade etti.

3+1 adı verilen program kapsamında şu ana kadar iki bakanlık ve il düzeyinde 13 kurum ve kuruluş ile protokol yaptıklarını ifade eden Rektörümüz, paydaşlarının da aynı heyecan ve dikkat ile konuya yaklaşmaları durumunda istenilen başarıyı elde edebileceklerine inandığını söyledi.

Program sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Rektörümüz,  öğrencilere başarılar diledi.