Giresun Üniversitesi Kadın Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencilerinden Kübra Kırca, 28 Mart 2019 Perşembe günü düzenlenen ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyib Erdoğan’ın gençlerle bir araya geldiği toplantıya katıldı.

Sayın Cumhurbaşkanının Ankara'nın sembol yapılarından Atakule'de gençlerle buluştuğu programa katılan ve  kendisine günümüz gençliğinden beklentilerinin neler olduğunu sorma fırsatı bulan Kübra Kırca, gençlere yönelik yapılan faaliyetler ile Ordu ve Giresun şehirleri için en büyük sorunlardan biri olan havaalanı konusunda yapılan  yatırımlar için de Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür etti.

Ordu-Giresun Havalimanının Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanımız, ulaşım konusunda büyük sıkıntı yaşayan iki şehrin ortasında, denizin üzerine kurulan havalimanının, azim ve kararlılıklarının bir eseri olduğunu söyledi.

Türkiye’deki üniversite sayısını 76’dan 206’ya çıkardıklarını, 81 vilayetin tamamında üniversiteler kurduklarını, 17 yılda 1 milyon 656 bin olan üniversite öğrenci sayısını 8 milyon 31 bine çıkardıklarını aktaran Sayın Cumhurbaşkanı, yurtlar konusunda da büyük yatırımlar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerden beklentisini “okuyun, düşünün, uygulayın, neticelendirin, ondan sonra da siz bizden ne istiyorsanız isteyin” sözleriyle ifade ederek, gençlerin önünü açma görevinin yöneticilerde olduğunu bunu da yaptıklarını söyledi.

Üniversite öğrencilerine verilen burslar ve krediler konusunda gençlere yardımcı olduklarını, üniversite harçlarını kaldırdıklarını, gençler için çok sayıda spor tesisi yaptıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hatta yeni inşallah projemiz var. Gençlik Spor Bakanımızla da bunları konuşuyoruz, özellikle basketbolda istiyorum ki üniversitelerimiz kendileri bu işe ağırlıklarını koysunlar gerek bayanlarda, gerekse beylerde, yani bizim üniversitenin alt zeminini oluşturduğu bir basketbol yapısını kurmamız lazım. Mesela Amerika’da bu böyle, Amerika’da üniversiteler bu işe ağırlıklarını koymuşlar ve üniversitelerin kendi içindeki bu spor salonlarıyla oradan yetiştirip oradan ne yapıyorlar? Bütün ulusal-uluslararası yarışmalara onlarla giriyorlar” sözlerine yer verdi.