4-5 Mayıs tarihlerinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde düzenlenen, 2. Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışmasına katılan GRÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, tasarladıkları robotlarla dünyanın en iyi robot takımlarıyla mücadele ettiler.

Bursa’da 9-10 Mart 2019’da düzenlenen ROBOLUTION’19 yarışmasında 1.’lik ve 2.’lik derecelerinin sahibi olan GROBOTİK takımı; Japonya, Çin, Romanya, Tunus, Meksika ve Malezya gibi Dünya şampiyonlarının yarıştığı 2. Uluslararası KSÜTEKNOROB yarışmasında da toplamda 9 ödül alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Öğrencilerimiz Erkan Kaşık ve Yusuf Akdemir’in yer aldığı ekip,  hazırladıkları robot tasarımları ile, Çizgi İzleyen Robot kategorisinde; Dünya şampiyonu olan Romanya'nın 3 robotunu geride bırakarak 3.’lük, 4.’lük ve 5.’liği alırken, Hızlı Çizgi İzleyen Robot kategorisinde de yine bir çok takımı geride bırakarak 2.’lik, 3.’lük, 5.’lik ve 7.’liği göğüsleyen ekip oldular.

Mini Sumo kategorisinde ise; dünya şampiyonu Meksika Takımının bir robotunu geçerek 4.’lük ve 5.’liği elde eden öğrencilerimiz yarışmadan büyük başarı elde ederek ayrıldılar.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen ve GROBOTİK takımının üyelerini makamında kabul eden Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Bursa’dan sonra Kayseri’den de önemli bir başarı elde ederek dönen ekibi tebrik etti.

Öğrencilerin kendi tasarımlarıyla bu başarıyı elde etmiş olmalarının gurur verici olduğunu ifade eden Rektörümüz, bu ve benzer bilimsel projelere her zaman destek olduklarını, imkanlar dahilinde bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini söyledi.