Giresun Üniversitesi Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birimi (GRÜAK) bilgilendirme toplantısı 27 Şubat Pazartesi günü Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, 6 Şubat’ta yaşanan ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi sebebiyle büyük üzüntü içerisinde olduğunu belirterek, “Öncelikle bu felakette hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Giresun Üniversitesi ailesi olarak ilk andan itibaren çeşitli yardım çalışmaları ile deprem bölgesinde yaraların sarılması için bir nebze de olsa katkıda bulunmaya çaba gösterdik. Üniversite olarak hem topladığımız ayni yardımları bölgeye ulaştırdık hem de büyük çoğunluğu öğrencilerimizden oluşan seyyar mutfak ekibimizle yemek dağıtımında bulunduk. Üniversitemize deprem bölgesinde bulunan şehirlerden kayıtlı 2 bin 7 yüze yakın öğrencimiz var. Yakın zamanda hem Üniversite camiasından hem de şehir çapında valilik onaylı bir nakdi yardım kampanyası başlatmak istiyoruz. Bu bölgedeki öğrencilerimize her noktada destek olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Toplantının devamında bir sunum gerçekleştiren birim yöneticisi Öğr. Gör. Ünver Akın, yaşanan deprem felaketinin arama kurtarmanın önemini herkese bir kez daha hatırlattığını vurgulayarak GRÜAK’ın iş ve işleyişinden, alt birimlerinden, yapılanmasından ve çok büyük önem taşıdığından bahsettikten sonra deprem bölgesinde birim olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı.

Üniversitemiz akademik, idari personeli, öğrenci ve mezunlarına gönüllülük esasıyla kapıları açık olan GRÜAK’a katılmak için birim web sayfası üzerinde yer alan üyelik başvuru linkine tıklayarak çıkan formu doldurmak gerekiyor.

Birim sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ