GRÜ Öğrenci Konseyi tarafından 1 Mart 2019 Cuma günü İİBF önünde etkinlik alanında Mısır’da haksız yere idam edilenler adına etkinlik düzenlendi.

Etkinlik açılış konuşmasını yapan önceki dönem Üniversitemiz Konsey Başkanı Ahmet Arslantürk, Mısır’da 16-17 Haziran 2012 yılında %51,73 oyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi hükümetine darbe yapan Sisi cuntasının, meşru hükümeti savunmak için Rabia meydanında oturma eylemi yapan silahsız binlerce insanı katlettiğini belirterek, Emperyalist dünyanın ve işbirlikçi bazı Arap ülkelerinin desteğini alan Sisi’nin, dünyanın kör vicdanından ve ümmetin sessizliğinden güç alarak gittikçe daha da Firavunlaşmakta olduğunu ifade etti.

Konuşmasının devamında Arslantürk, “Cuntacı Sisi ve destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır’da idam edilen gençlerimizin şehadetleri vesilesiyle kendilerine rahmet, ailelerine ve bütün İslam ümmetine başsağlığı diliyor, Mısır zindanlarındaki masum ve mazlum kardeşlerimizle dayanışma irademizi bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Önceki dönem Üniversitemiz Konsey Başkanı Ahmet Arslantürk’ün konuşmasının ardından Mısır’da haksız yere idam edilenlerin gıyabında cenaze namazı kılındı.