Giresun Üniversitesinden 2021-2022 öğretim yılında mezun olan öğrenciler için bu yıl okul bazında mezuniyet törenleri düzenlendi.

Alucra, Bulancak, Espiye, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz, Şebinkarahisar ve  Tirebolu ilçe yerleşkelerinde yapılan mezuniyet törenlerini Merkez Güre Yerleşkesinde yapılan diğer merkez okulların mezuniyet törenleri takip etti.

Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının birim bazında yaptıkları bu mezuniyet törenlerinin ardından, okullarında ve bölümlerinde dereceye giren başarılı öğrenciler için son bir mezuniyet töreni daha gerçekleştirildi.

24 Haziran 2022 Cuma günü Güre Yerleşkesinde yapılan bu son mezuniyet törenine Giresun Valisi Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu da katıldılar. Öğrenci velilerinin de yoğun ilgi gösterdiği törende il protokolünün çoğu üyeleri de hazır bulundu.

2021-2022 öğretim yılında Giresun Üniversitesini birincilikle bitiren öğrenci Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünden Kevser Biber oldu. Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Bölümünden Eyham Gızeyyil ikinci olurken, yine Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünden Buse Yolcu üçüncü oldu. Aynı ortalamaya sahip, Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden Esra Öden ise dördüncü olarak mezun oldu.

Mezuniyet kütüğüne Vali Ünlü ile birlikte ismini çakan Üniversite birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Kevser Biber, öğrenciler adına bir konuşma yaparak, Giresun Üniversitesinde çok kaliteli bir eğitim aldıklarına inandığını belirtti. Kevser Biber, başarılarında emeği olan başta ailesine ve hocalarına da ayrıca  teşekkür etti.  Üniversite birincisi Kevser Biber, tüm mezunlar olarak bundan sonraki görevlerinin mesleklerini her şart altında  en iyi şekilde icra etmek olduğunu bildirdi.

Çeşitli müzik ve eğlence gösterileriyle zenginleştirilen mezuniyet töreninde söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, mezun öğrencileri başarılarından ötürü kutlayarak, ailelerini tebrik etti. Rektör Can konuşmasında salgın şartlarına rağmen Giresun Üniversitesi'nin gerek idari gerekse akademik çalışmalarında hiçbir aksaklığa yol vermediklerini söyleyerek, tüm imkanları seferber ederek yaptıkları çalışmaların meyvesinin bundan sonraki dönemde daha fazla alınacağını belirtti.

Üniversitenin akademik başarısının hem dünya sıralaması bazında, hem ulusal ve hem de bölgesel sıralama bazında günden güne hızla yükseldiğini hatırlatan Rektörümüz, Giresun Üniversitesinin birim ve personel sayıları hakkında da bilgiler vererek;  "İyi ve başarılı bir akademik kadromuz var. Bu kadromuz ile çok daha büyük işlere imza atacağımıza inanıyorum. Giresun Üniversitesi fındık alanında da ihtisaslaşmasıyla birlikte bölgenin en iyi üniversiteleri arasındaki haklı yerine kavuşacaktır. Ülke ekonomisine ve kalkınmasına yönelik çalışmalarıyla kendinden söz ettirecektir." dedi.

Giresun Valisi Enver Ünlü de törende yaptığı konuşmasında, mezun öğrencileri başarılarından ötürü kutlayarak, onların yetişmelerinde büyük katkı ve yardımları olan ailelerine de teşekkür etti. Vali Ünlü, kendilerini donanımlı bir şekilde mezun eden her öğrencinin hem ailesine, hem de ülkesine hizmet etmek için büyük bir fırsat elde etmiş olacağını hatırlattı.

Öğrencilerden ülkenin tüm değerlerine sahip çıkmalarını, gelişmek, kalkınmak ve ilerlemek için yılmadan çalışmalarını isteyen Giresun Valisi Ünlü, Giresun Üniversitesinden mezun olan her öğrencinin artık herbirinin bir Giresunlu olduğunu hatırlatarak, bu şehrin tanıtılması, eksikliklerinin giderilmesi ve hak ettiği yere gelebilmesi için mezun öğrencilerin üzerlerine önemli bir sorumluluk yüklendiğini söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ile birlikte, Giresun Valisi Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ve Giresun Belediye Başkan Vekili Berrin Aydın Üniversitede en başarılı ilk üç öğrenciye çeşitli hediyeler verdiler. Belge seramonisinde başarılı öğrencilerin aileleri de sahneye davet edilerek birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Törenin daha sonraki kısmında okul ve bölüm bazında ilk üç başarılı dereceyi elde eden öğrenciler anons edilerek, bu öğrencilere başarı belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler sunuldu.

Mezuniyet töreni, şampiyon öğrencilerin mezuniyet yemini etmesinin ardından, mezuniyet keplerinin havaya fırlatılması ile sona erdi.