Hukukçu, yazar ve aynı zamanda televizyon programcılığı da yapan Hayati İnanç, 25 Mart 2019 Pazartesi günü, GRÜ Yeniler Topluluğu, ÜNİAK ve TÜGVA’nın ortaklaşa düzenlediği bir program ile GRÜ öğrencileriyle bir araya geldi.

TRT’de “Can Veren Pervaneler” adlı programı hazırlayıp sunan Hayati İnanç, yine aynı başlıkla gerçekleştirdiği söyleşi ile öğrencilere hayat tecrübelerini aktardı. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda, nüktedan anlatımıyla  öğrencilere hitap eden İnanç,  yer yer Divan Edebiyatından okuduğu beyitlerle ve kendi yaşamından verdiği örneklerle programa renk kattı.

Şiire karşı büyük ilgi duyduğunu ve bu alanda özellikle Necip Fazıl Kısakürek’in kendisinde özel bir yere sahip olduğunu dile getiren İnanç, öğrencilere, hayata dair verdiği tavsiyelerle programı noktaladı.

TÜGVA il temsilcisi Muhammed Anıl Kaya’nın program sonunda çeşitli hediyeler takdim ettiği Hayati İnanç, dana sonra Rektörlük Fuaye salonunda hayranları için kitap imzaladı.