Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan “III. Uluslararası Hocalı ve Türk Dünyası Sempozyumu” için, Ramada Otelde basını bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen’in başkanlığında düzenlenen, Rektör Danışmanı ve aynı zamanda KARASAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı’nın da hazır bulunduğu toplantıya, çok sayıda ulusal ve yerel basın temsilcisi katıldı.

26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşananlara ve bölgede yaşayan sivillerin Ermeni kuvvetlerince katledilmesiyle sonuçlanan saldırılara değinerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Yerdelen, Hocalı Katliamı olarak tarihe geçen o kara gecede yaşananların insanlık tarihi için utanç verici olaylardan biri olduğunu belirtti.

Giresun Üniversitesi olarak bu elim olayı Türk ve İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası alanda unutturmamak için bir çok çalışma yapıldığını,  3.’sünü düzenleyecekleri Uluslararası Hocalı Sempozyumu’nun da bunlardan biri olduğunu belirten Prof. Dr. Betül Karagöz, bu akademik ortamda bir kez daha dünyaya sesleneceklerini ve Hocalı’da yaşanan katliamı tüm yönleriyle ortaya koyacaklarını söyledi.

III. Uluslararası Hocalı Sempozyumu’nu gerçekleştirirken Giresun’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın kuruluşlarını da yanlarında görmeyi arzu ettiklerini dile getiren Sayın Yerdelen, bu konuda daha önce yapılan faaliyetlerde gösterdikleri hassasiyetten dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un da bu konuya büyük hassasiyetle yaklaştığını ve yaptıkları çalışmalara her türlü desteği verdiğini dile getiren Yerdelen, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun başta olmak üzere, sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Sempozyum sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ…