Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Elif Öztürk’ün rehberliğinde kurulan İklimim Topluluğunun hazırladığı açılış programı 28 Kasım 2022, pazartesi günü gerçekleşti. “Benim İklimim, Benim Dünyam” sloganı ile kurulan amacı yaşanabilir bir Dünya için topyekûn bir mücadele ortaya koymak isteyen Topluluk öğrencileri kapsamlı bir organizasyona imza attı.

Açılışa, davet edilen çağrılı konuşmacı Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan Erten’in “Çevre Problemlerinde Güncel Yaklaşımlar” konulu konferansı damgasını vururken, Giresun Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif ŞEN “Mutfak ve İsraf” başlıklı sunumu ve öğrencileri ile hazırladığı “iklim dostu” ikramlar ile katılımcılara hayatın içinden örnekler sundu. Ayrıca Giresun Bilim Sanat Merkezi öğrencileri Oğuzhan Kutay ve Derin Tavacı Çocuk İklim Temsilcileri olarak çevre ve iklim için büyüklere seslendi. İlaveten; “İklim Değişikliği ve Etkileri” temalı ödüllü fotoğraflardan oluşan sergi ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı atık malzemelerden hediye ürünler büyük ilgi gördü.
Etkinlikte, Giresun Kerasus Mühendislik öncülüğünde Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ve Orman Mühendisleri Odasının katılımcılara bağış olarak gönderdiği ağaç fidanları dağıtılarak, ağaçların ve ormanların doğal dengenin korunmasındaki önemi vurgulandı. Topluluk akademik danışmanı ve öğrencileri iklim krizi ile mücadele için toplumun her kesimine yönelik projeler gerçekleştirmek istediklerini belirttiler.