İlçelerde bulunan birimlerimizde düzenlenen mezuniyet törenleri, 19 Haziran 2019 Çarşamba günü, Görele ve Eynesil ile sona erdi.

Günün ilk programı Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın da katılımıyla, Eynesil MYO spor salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, okul birincisi Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Bölümü Öğrencisi Çağla Zıvalıoğlu, mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardından mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kenan Yanmaz’ın mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik eden konuşmasıyle devam eden programda daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can kürsüye çıktı.

Giresun Üniversitesi  büyük bir aile olduğunu, yeni başladığı Rektörlük görevinin akabinde öğrencilerle böyle anlamlı bir günde bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu söyleyen Rektörümüz, mezun öğrencileri tebrik ederek, çalışma hayatlarında başarılar diledi.

Öğrencilerin ailelerine ve hocalarına emeklerinden ötürü teşekkür eden Rektörümüz, protokol üyeleriyle birlikte dereceye giren öğrencilere teşekkür plaketlerini ve hediyelerini takdim etti.

Kep töreniyle sona eren mezuniyet programının ardından Rektörümüz ve beraberindekiler Görele’de düzenlenen törenlere katıldılar.

Görele’de ilk olarak Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun mezuniyet törenine katılan Rektörümüz ve beraberindeki Yüksekokul yönetimi karşıladı.

Görele kapalı spor salonunda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul birincisi Gül Kurtçuoğlu’nun mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmasının ardından Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Karadeniz bir tebrik konuşması yaptı.

Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın konuşmalarının ardından dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam eden programda, okul birincisi Gül Kurtçuoğlu mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Öğrencilerin mezuniyet yemininin ardından kepleri havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadıkları törenin ardından günün son programına geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Görele Güzel Sanatlar Fakültesi mezuniyet töreninde fakülte birincisi Kübra Aygün, mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Dekan Prof. Dr. Feridun Tekin, Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın tebrik konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri verildi.

Kep atma töreni ile sona eren mezuniyet törenin ardından Rektörümüz ve beraberindekiler, mezun öğrencilerin eserlerinin yer aldığı mezuniyet sergisini gezdiler.