Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü tarafından düzenlenen “İngilizce Sesletim Yarışması”, 15 Aralık 2022 Perşembe günü Fen-Edebiyat Fakültesi Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Amfisinde gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Zafer DALAR, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Vedi AŞKAROĞLU, Şebinkarahisar Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar SOYLU, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte konuşan ve aynı zamanda etkinliğin komisyon başkanlığını da yürüten Doç. Dr. Vedi AŞKAROĞLU, hedef dilde kendi anadilimizde bulunmayan sesler olduğunu, bunun sonucunda bu sesleri üretmede bazı zorluklar yaşanabileceğini söyledi. Pratik yapmanın bu süreçte büyük önem taşıdığına vurgu yapan Sayın AŞKAROĞLU, öğrencilere, buldukları her fırsatta pratik yapmaları konusunda tavsiye verdi.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Zafer DALAR, İngilizce’nin artık bir dünya dili olduğunu belirterek, hem akademik çalışmalarda hem de günlük hayatta sıkça insanların karşısına çıktığını söyledi.

Bu tarz etkinliklerin öğrencilerin dil öğrenme süreçlerini pekiştirdiğini ifade eden Sayın DALAR, etkinliği düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Vedi AŞKAROĞLU moderatörlüğünde başlayan yarışmada, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 32 öğrenci kıyasıya yarıştı.

Yarışmada, öğrencilerden kendilerine verilen İngilizce cümleleri en doğru şekilde telaffuz ederek okumaları istendi. Bölüm öğretim elemanlarından oluşan jüri üyeleri, öğrencilerin performanslarını değerlendirerek puanlama yaptılar.

Tüm gün süren yarışma sonunda; 3. sınıf öğrencisi Melisa BEKDEMİR birinci, Kazakistanlı misafir öğrenci Angelina NABATOVA ikinci ve 4. sınıf öğrencisi Burcu AKBAŞ da üçüncü oldu.