Giresun Üniversitesi ile Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi arasında imzalanan Akademik İşbirliği ve Değişim Programı kapsamında Üniversitemize gelerek Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğrenim gören on Kazakistanlı öğrencimiz, "Kazakistan Tanıtım Programı" başlığıyla ülkelerini tanıtan bir program gerçekleştirdiler.

07 Haziran 2022 Salı günü gerçekleşen ve zaman zaman duygusal anların da yaşandığı programda Kazakistanlı kardeşlerimiz; dansları ve kostümlerinin yanı sıra hazırladıkları yöresel yemeklerle büyük beğeni toplarken,  Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi ile ilgili bilgi vermeyi de ihmal etmediler.

Bir süredir Üniversitemizde öğrenim gören ve İngiliz Dili Edebiyatı Bölümünde verimli bir akademik dönem geçirdiklerini ifade eden misafir öğrenciler, tecrübelerini aktardıkları bir çok arkadaşlarının da İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümüne gelmek istediklerini ifade ettiler.

Kazakistanlı öğrenciler program akabinde Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan KESİK’i makamında ziyaret ederek, işbirliği protokolünün gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Öğrencilerin kısa sürede Türkçe seviyelerini ilerletmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Beyhan KESİK, bu tarz akademik işbirliklerine her zaman olumlu baktığını, pozitif sonuçlarını görmenin de kendisini ayrıca mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Program koordinatörü Doç.Dr. Vedi AŞKAROĞLU da başta Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN olmak üzere protokolün imzalanmasında emeği geçenlere ve bölüm akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Halis GÖZPINAR, Dr. Öğr. Üyesi Murat KARAKOÇ, Dr. Öğr. Üyesi Hale YAĞLIDERE ve  Öğr. Gör. Heves BOZBAĞ'a teşekkür etti.