Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev ile Giresun Milletvekili Av. Sabri Öztürk, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ı makamında ziyaret etti.

16–17 Eylül tarihlerinde bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Giresun’a gelen ve Giresun Milletvekili Av.Sabri Öztürk ile birlikte üniversitemizi de ziyaret eden Büyükelçi Omuraliev, GRÜ’de eğitim gören öğrenciler hakkında bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, GRÜ’nün farklı ülkelerden 1200’ü aşkın misafir öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirterek, ülkelerinden uzak bir memlekette eğitim gören bu öğrencileri kendi evlatları gibi benimsediklerini, kaliteli ve titelikli bir eğitim almaları için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Giresun Üniversitesi ile ortak yapılabilecek projelerin de masaya yatırıldığı ziyaret sonunda Rektörümüz, Sayın Büyükelçiye Üniversitemizin plaketini takdim etti.

Ziyarette; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ahmet Salbacak ve Dr. Öğr. Üyesi Müge Aydın, Genel Sekreter Ahmet Tevfik Korkmaz, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Abdullah Demir, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Gürgenci ile Üniversitemizde eğitim gören Kırgızistanlı öğrenciler hazır bulundular.