Giresun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 18 Nisan 2024 Perşembe günü Üniversitemize bir gezi düzenledi.

11 ve 12. Sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik bir gurubun katıldığı gezide liseliler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Dilayla Bayyurt’un Ticari Matematik dersine katıldılar. Devamında ise Fen Edebiyat Fakültesi’ni gezen öğrenciler burada Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Balcı ile bir süre sohbet ederek Fakültenin geçmişi ve bölümlerle ilgili bilgi aldılar. Liseli öğrenciler sonrasında ise Eğitim Fakültesi’nin Fizik-Kimya ve Biyoloji Laboratuvarlarını gezerek buralarda gerçekleştirilen deney ve çalışmaları incelediler. Öğrenci grubunun Güre Yerleşkesindeki son gezi noktası ise Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Merkez Kütüphanesi oldu. Burada Kütüphane Personellerinden İlyas Sarıgül tarafından karşılanan öğrenciler tüm katları gezerek çalışma imkanları, açık kapalı saatler ve işleyiş hakkında bilgi edindiler.

Gezi ardından liseli grubu Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can ve İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Akoğlu Rektörlük Fuaye alanında ağırladılar. Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, “Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hepiniz yakın gelecekte birer üniversite öğrencisi olacaksınız. Sizlere kapımız daima açıktır. Bilgi almak istediğiniz tüm konularda Giresun Üniversitesi Ailesi olarak sizlere destek olacağız. Sınavlarınızda şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.