Türk Matematik Derneği ve İstanbul Matematik Bilimleri Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen “Matematiğin Gözünden Hayal Et (IMAGINARY)” uluslararası gezici sergisinin yeni ev sahibi Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü oldu.

Güre Yerleşkesinde bulunan Rektörlük Fuaye salonunda saat 10:00'da düzenlenen açılış programına Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Giresun Valisi Enver ÜNLÜ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan KESİK, Matematik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuz OĞUR, Genel Sekreter Ahmet Tevfik KORKMAZ, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İlk olarak Almanya’da 2008 Matematik Yılı için Oberwolfach Matematik Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilmiş etkileşimli bu etkinlikte; çeşitli görseller, 3 boyutlu objeler veetkileşimli yazılımlar sade ve merak uyandırıcı bir şekilde sunulmaktadır.

Bu serginin en çok ilgi çeken kurulumu, istenilen bir yüzey denkleminin büyük bir dokunmatik ekranda yazılmasını ve görüntülenmesini sağlayan
SURFER programıdır. Sergide 2 akıllı ekranda izleyicilerin tasarlayabileceği matematiksel yüzeyler, simetriyle izleyicilerin çizgilerini çoğaltan yazılımlar ve projeksiyonları, resimli panolar, düzlemden başlayarak 5 boyuta kadar şekillerin düzlemde gösterimini açıklayan projeksiyonlar ve daha başka uygulamalar bulunuyor.

Sergi 03 Haziran 2022 tarihine kadar Rektörlük Binası Fuaye Alanında, 17 Haziran 2022 tarihine kadar da Fen-Edebiyat Fakültesinde başta öğrenciler olmak üzere her yaş grubundan Matematiğe ilgi duyan herkesin ziyaretine açıktır.