Giresun Üniversitesinde mezuniyet coşkusu, 18 Haziran 2019 Salı günü, Espiye ve Tirebolu ilçelerinde yapılan törenlerle devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın katılımıyla gerçekleşen törenlerin ilki Espiye’de, Muhsin Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Espiye Kaymakam Vekili Erdoğan Turan Ermiş, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversitemiz personeli, öğrenci yakınları ve vatandaşların katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Okul birincisi Feyza Nur Ceylan’ın mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmasının ardından Yüksekokul Müdürü  Doç. Dr. Hüseyin Şahin de kısa bir tebrik konuşması yaptı.  Espiye Kaymakam Vekili ve aynı zamanda Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in mezun öğrencileri tebrik ettiği konuşmasıyla devam eden programda daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can kürsüye çıktı.

Konuşmasında, dünyada ve Türkiye’de üniversitelerin üstlendikleri misyona değinen Rektörümüz, öğrencilere meslek hayatlarında dikkat etmeleri gereken hususlara dair tavsiyelerde bulundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere teşekkür plaketi ve hediyelerin takdim edilmesiyle devam eden mezuniyet programı, kep töreniyle sona erdi.

Günün ikinci programı Tirebolu’da Tirebolu Mehmet Bayrak Yüksekokulunda gerçekleştirildi.

Okul birincisi Tolunay Ataman’ın mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmasıyla başlayan program, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İhsan Cora’nın konuşmalarıyla devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın tebrik konuşmasının ardından  okul birincisi Tolunay Ataman mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Dereceye giren öğrencilere teşekkür plaketi ve hediyelerinin takdim edilmesinin ardından öğrenciler kep töreniyle mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Tirebolu İletişim Fakültesinde yapılan günün son mezuniyet töreni  programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul birincisi Mahmut Ceran’ın mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardından program, Dekan Prof. Dr. Nazım Elmas ve Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın konuşmalarıyla devam etti.

Mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından kep töreniyle mezuniyet programı sona erdi.

Tirebolu’da gerçekleşen mezuniyet törenlerine Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın yanı sıra, Doğankent  Kaymakamı M. Emre Canpolat, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversitemiz personeli, öğrenci aileleri ve vatandaşlar katıldı.