2019 Yılının Cumhurbaşkanlığı tarafından Fuat Sezgin yılı ilan edilmesinin ardından bilinirliği daha da artan Sezgin ve onun geride bıraktığı çalışmaları, özellikle üniversite gençlerinin odağı haline geldi.

Fuat Sezgin yılı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyen ve ikili anlaşmalara imza atan Üniversitemiz, öğrencilerin Fuat Sezgin’i ve onun çalışmalarını daha yakından tanıyabilmeleri için de çeşitli tanıtım faaliyetleri düzenleyeceğini ilan etmişti.

Bu faaliyetler kapsamında Üniversitemiz tarafından özellikle, İslam Bilim Tarihi dersleri alan öğrencilerin derslerde eserlerini okudukları bilim insanlarının çalışmalarını yerinde görebilmeleri için, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesinin de içinde yer aldığı bir gezi programı düzenlendi.

Gezi kapsamında ilk ziyareti, İstanbul Gülhane Parkı'nda bulunan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne yapan öğrencilerimiz daha sonra, bölgede bulunan önemli tarihi mekanlardan Sultan Ahmet Camii, Ayasofya ve Topkapı Sarayı’nı da gezdiler.

İlim ve Erdem Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Selim Göl’ün eşliğinde, İslam Bilim Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından kurulan müzeyi gezen öğrenciler; sinevizyon salonu, astronomi, saat teknolojisi, denizcilik, savaş teknolojisi, tıp, Fizik, Matematik-Geometri, Şehircilik ve Mimari, Optik, Kimya ve son olarak da Coğrafya ile ilgili harita ve çeşitli harita çizimlerinin sergilendiği bölümleri gezerek buradaki eserler hakkında bilgi aldılar.