Giresun Üniversitesi Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması'nda TEKNOFES...
Giresun Üniversitesi'nden TEKNOFEST’te Gurur Verici Başarı!
EYUDER Heyetinden Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’a Ziyaret
Prof. Dr. Salih Durdu TÜBİTAK 1001 Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
Prof. Dr. Mutlu Gültepe’nin Karahindiba Projesine TÜBİTAK 1001 Desteği
Giresun Üniversitesi URAP Tıp ve Sağlık Bilimleri Alan Sıralamasında
CWUR 2025 Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması Açıklandı
Şebinkarahisar’da “Kene ile Bulaşan Hastalıklar” Konulu Bilim Kafe Etkinliği Yap...
Öğr. Gör. Dr. Tayfun AYGÜN’ün Projesi TÜBİTAK 1005 Kapsamında Desteklenmeye Hak ...
Giresun Üniversitesi, Ankara Üniversite Tercih Fuarında Yoğun İlgi Gördü
Gıda ve tarım alanında, öncelikli alanlar içerisinde yer alan ekmekçilik ve meyve suyu üretim teknolojilerine yönelik enzimlerin yerli üretilmesi kapsamında sunulan bu proje ile alfa-amilaz üretilmesi hedeflenmiştir. Ticari üretiminin hazır hale getirilmesi planlanan enzim, ülkemiz ekmek ve meyve suyu yapımında kullanımının yanı sıra diğer endüstrilerde de kullanılabilecektir.
Elde edilen enzimler endüstriyel ölçekte üretilerek sanayide kullanılmak üzere kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Enzimin başarılı bir şekilde üretilmesi ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi yurt dışı ihracatı açısından önemli bir potansiyeli oluşturmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan ve yurt dışından ithal edilen alfa-amilazın yenilikçi özgün yöntemlerle milli ve yerli üretilmesi ülkemizde ilk defa yapılacaktır.
Projesi desteklenen Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.