Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Giresun Valisi ile Birlikte Morfoloji Binası İn...
"20. Geleneksel Kısa Oyun Günleri"
Uluslararası Öğrenciler Rektörümüzü Ziyaret Etti
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Doç. Dr. Faruk GÜNER’i Makamında Kabul Etti
KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanından Rektörümüze Ziyaret
Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
Tirebolu İletişim Fakültesi Öğrencileri Altın Pusula Ödülünü Kazandı
Rektörümüz, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Programına Katıldı
Görele Anadolu Lisesi Öğrenci Üniversitemizi Gezdi
Üniversitemiz Çalışanlarına Yönelik Periyodik Sağlık Muayenesi Başladı
Gıda ve tarım alanında, öncelikli alanlar içerisinde yer alan ekmekçilik ve meyve suyu üretim teknolojilerine yönelik enzimlerin yerli üretilmesi kapsamında sunulan bu proje ile alfa-amilaz üretilmesi hedeflenmiştir. Ticari üretiminin hazır hale getirilmesi planlanan enzim, ülkemiz ekmek ve meyve suyu yapımında kullanımının yanı sıra diğer endüstrilerde de kullanılabilecektir.
Elde edilen enzimler endüstriyel ölçekte üretilerek sanayide kullanılmak üzere kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Enzimin başarılı bir şekilde üretilmesi ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi yurt dışı ihracatı açısından önemli bir potansiyeli oluşturmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan ve yurt dışından ithal edilen alfa-amilazın yenilikçi özgün yöntemlerle milli ve yerli üretilmesi ülkemizde ilk defa yapılacaktır.
Projesi desteklenen Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.