Basın Bilgi Notu: "Tarihi Rektörlük Binası"
Zübeyde Hanım Kız Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Kampüs Ziyareti
Giresun Üniversitesinde Gazze Konferansı Düzenlendi
Giresun Üniversitesi EYFOR-16'da
Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü'nden 3 Ayrı Sosyal Sorumluluk Projesi Etkinli...
Tirebolu İletişim Fakültesi Öğrencileri, Genç Kotler Awards’ta Türkiye Birincisi...
Rektörümüz Sivil Toplum Temsilcileriyle Buluştu...
Gıda ve tarım alanında, öncelikli alanlar içerisinde yer alan ekmekçilik ve meyve suyu üretim teknolojilerine yönelik enzimlerin yerli üretilmesi kapsamında sunulan bu proje ile alfa-amilaz üretilmesi hedeflenmiştir. Ticari üretiminin hazır hale getirilmesi planlanan enzim, ülkemiz ekmek ve meyve suyu yapımında kullanımının yanı sıra diğer endüstrilerde de kullanılabilecektir.
Elde edilen enzimler endüstriyel ölçekte üretilerek sanayide kullanılmak üzere kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Enzimin başarılı bir şekilde üretilmesi ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi yurt dışı ihracatı açısından önemli bir potansiyeli oluşturmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan ve yurt dışından ithal edilen alfa-amilazın yenilikçi özgün yöntemlerle milli ve yerli üretilmesi ülkemizde ilk defa yapılacaktır.
Projesi desteklenen Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.