Erasmus Günleri Kapsamında “Deneyimden İlham” Etkinliği Gerçekleştirildi
Dr. Öğr. Üyesi Erkan Güler COST Aksiyonuna Atandı
YÖK Üyesi Prof. Dr. Murteza BEDİR’den İlk Ders: "İlahiyat Bilimlerinin Güncel An...
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’dan İl Emniyet Müdürü Ferhat Akbaş’a Hayırlı Ols...
TÜBİTAK Destekli Proje Hyperrhiz Dergisinde Özel Sayıya Dönüştü
Prof. Dr. Özkan Öztürk COST Aksiyonuna Atandı
SHMYO'dan Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği
Prof. Dr. Mustafa Özkan COST Aksiyonuna Atandı
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Güvenlik Kurumu Arasında İş B...
Giresun Üniversitesi ile Özbekistan Üniversiteleri Arasında Akademik İş Birliği ...
Gıda ve tarım alanında, öncelikli alanlar içerisinde yer alan ekmekçilik ve meyve suyu üretim teknolojilerine yönelik enzimlerin yerli üretilmesi kapsamında sunulan bu proje ile alfa-amilaz üretilmesi hedeflenmiştir. Ticari üretiminin hazır hale getirilmesi planlanan enzim, ülkemiz ekmek ve meyve suyu yapımında kullanımının yanı sıra diğer endüstrilerde de kullanılabilecektir.
Elde edilen enzimler endüstriyel ölçekte üretilerek sanayide kullanılmak üzere kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Enzimin başarılı bir şekilde üretilmesi ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi yurt dışı ihracatı açısından önemli bir potansiyeli oluşturmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan ve yurt dışından ithal edilen alfa-amilazın yenilikçi özgün yöntemlerle milli ve yerli üretilmesi ülkemizde ilk defa yapılacaktır.
Projesi desteklenen Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.