Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitim Topluluğu tarafından düzenlenen ve Eğitmen Onur Erol’un çeşitli aktivitelerle renk kattığı Müzik ve Hareket Eğitimi, 22 Mart 2019 Cuma günü, Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sabah ve öğleden sonra gerçekleşen programın ilk ayağında; 24 Kasım, Zübeyde Hanım, Keşap Şehit Serkan Yılmaz ve Tirebolu İrfan Damaç anaokullarının öğrencileriyle müzikli hareket eğitimi yapıldı.

Yaptıkları aktivitelerin çocuklar tarafından oyun gibi algılansa da, beyninin her iki lobunu birlikte çalıştırmayı hedefleyen teknikler içerdiğini dile getiren Onur Erol, bu sayede çocukların, beraber kes¸fetme, yaratma, dogˆac¸lama yapma tecru¨belerine ve o¨zgu¨venlerini gelis¸tirmelerine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Bu eğitimlerle çocukların kendilerini ifade etme, olay ve durumları kavrama ve anlatma becerilerini gelis¸tirmeyi de hedeflediklerini belirten Erol, programın ikinci bölümünde;  Topluluk Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Nafiz Köse ve Okul Öncesi Anabilim Dalı akademisyenleri ile öğrencilerinin katılımıyla Müzik ve Hareket Eğitimini sonlandırdı.