Giresun Üniversitesi Turkmsıc Topluluğu ile Tıbbiyeliler Topluluğu tarafından düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erbuğ Keskin’in konuşmacı olarak katıldığı  "Anneme Cerrah Olduğumu  Söylemeyin" başlıklı konferans, 17 Nisan 2019 Çarşamba günü Güre Yerleşkesi Şehit  Ömer Halisdemir Konferans Salonunda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ural Oğuz’un açılış konuşması ile devam etti.

Kısa özgeçmişinin okunmasının ardından konferansını vermek üzere kürsüye çıkan Prof. Dr. Erbuğ Keskin, Giresun Üniversitesinde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek sözlerine başladı.

Meslek hayatı boyunca edindiği tecrübeleri mizahi bir dille öğrencilere aktaran Keskin, hekimliğin insani değer taşıdığını ve bunu meslek hayatları boyunca bunu unutmamaları gerektiğini söyledi.

Okul hayatına dair hatıralarını ve çocuk cerrahisine nasıl başladığını yine espirili bir dille öğrencilere aktaran Prof. Dr. Erbuğ Keskin, doktor adaylarına mesleki tavsiyelerde bulunarak konuşmasını bitirdi.

Katılımcıların keyifle dinlediği konferansın ardından Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Alanya Tosun ve öğrencileri tarafından Prof. Dr. Erbuğ Keskin’e doğrum günü sürprizi yapılırken program, fuaye salonunda tıp fakültesi öğrencilerinin birbirinden güzel eserleri seslendirdikleri müzik dinletisi ile sona erdi.