Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Üniversitemiz öğrencilerine yönelik olarak Giresun İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamberimiz ve Aile” başlıklı konferans, Prof. Dr. Hüseyin Peker’in sunumuyla 13 Kasım 2019 Çarşamba günü Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir konferans salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa; Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Genel Sekreter Ahmet Tevfik Korkmaz, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda kürsüye çıkan Vali Sarıfakıoğulları ve İl Müftüsü Muhittin Oral, toplumsal yapının temel taşını oluşturan aile birliğinin önemine vurgu yapan konuşmalar yaptılar.

Daha sonra kürsüye çıkan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, Peygamber Efendimizin aile hayatından örneklerle; aile bağları ve çocuk sevgisinin önemi ile toplumsal değerlerin korunmasında ailenin rolüne değindi.