Giresun Üniversitesi öğretim elemanları arasında proje yazma kültürünün artırılması amacıyla, Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü tarafından 2023 yılı içerisinde 4 kez düzenlenen, 2024 yılında ise 2. kez organize edilen “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” 2-3 Nisan 2024 tarihlerinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi zemin katında yer alan Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Burcu AKKAYA ve Öğr. Gör. Ayben GÜL tarafından verilen eğitimde, öğretim elemanlarının proje başvurusu yapabilecekleri ulusal ve uluslararası fon kaynakları tanıtılarak, bu fon kaynaklarına nasıl ulaşılacağına ilişkin bilgiler aktarıldı. Bunun yanı sıra, söz konusu fon kaynaklarının başvuru koşulları, başvuru yöntemleri ve başvuru formları incelendi.

Fon kaynaklarının tanıtımının ardından proje döngüsü yönetimi metoduna ilişkin açıklamalarda bulunulurken, başarılı bir projenin nasıl hazırlanacağına ve proje fikrinin nasıl geliştirileceğine yönelik bilgiler verildi. Ayrıca, proje tanımı ve ilgili kavramlar, analiz aşamaları, planlama aşaması ve proje bütçesinin hazırlanması konuları anlatılarak uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi.